1 sitruunan raastettu kuori (n. 1 ½
tl)
150 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2-3 rkl sitruunamehua
½ prk kermaviiliä
Kuorrutus
1 ½ dl tomusokeria
1½ tl sitruunamehua
2 tl vettä
keltaista pastaväriä
Koristeet
Sokerimassakukkia ja sulatettua suklaata.
Pese sitruuna harjalla ja
raasta kuori.
Vaahdota sokeri ja pehmeä rasva. Lisää huoneenlämpöiset munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Lisää taikinaan sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lisää lopuksi joukkoon kermaviili. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40–45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna hieman jäähtyä ennen kumoamista.
Vaahdota sokeri ja pehmeä rasva. Lisää huoneenlämpöiset munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Lisää taikinaan sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lisää lopuksi joukkoon kermaviili. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40–45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna hieman jäähtyä ennen kumoamista.
Tee halutessasi jäähtyneen kakun päälle
kuorrutus. Sekoita tomusokerin joukkoon vesi, sitruunamehu ja hieman keltaista
pastaväriä. Valuta kuorrutetta kakun päälle.
Koristele!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti