sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Minidonitseja

 
Pitipä pitkästä aikaa testata minidonitsi-konetta. Peruspohjalla ja päälle vaaleanpunainen pomada-kuorrute. Herkullisen näköisiä ja myös makuisia. Nällä herkuteltiin lauantai-iltana, Putousta katsellen.
 
 
 



Perusdonitsit 16 kpl:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
1 kananmuna
Suklaadonitsit 16 kpl:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
½ dl sokeria
100 g tummaa suklaata sulatettuna
50 g voita sulatettuna
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
Rahkadonitsit 18 kpl:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
200 g sitruunanmakuista rahkaa
1 kananmuna
1. Sulata voi ja jos ohjeeseen tulee suklaata, se myös.
2. sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa sähkövatkaimella kaikki ainekset nopeasti keskenään sekaisin.
4. Laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa kärki pois, pursota rinkulat donitsikoneen aukkoihin.
5. Paista donitseja noin 5 minuuttia tai kunnes vaikuttavat kypsiltä.
6. Kasta donitsit halutessasi suklaaseen, vesi-tomusokeriseokseen tms. ja koristele nonparelleilla ym.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti