Parisen viikkoa sitten toimin emäntänä kynttiläkutsuilla.
Ihania kynttilä uutuuksia oli kuvasto pullollaan. Ja kaffen seuraksi täytyi tietysti jotain leipoa.
Teki mieli tehdä syksyinen kakku. Päälle suklaanmakuista ruskeaa sokerimassaa ja vähän syksyisiä koristeita. Tuo hopeinen alusta ei ollutkaan oikein hyvä ajatellen valokuvaamista.
Lämmin kiitos esittelijälle ja kaikille ihanille vieraille!
Lähikuvaa (hieman epätarkka):
Lisäksi tarjolla oli suklaa-cashewpaloja ja kinkkuhyydykekakkua, jonka koristelu jäi kiireessä vähän kesken.
Tässä ohjetta noihin suklaisiin paloihin, kopsattu mitä tänään syötäisiin sivuilta:
(Noin 20 palaa)
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g leivontamargariinia
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl kevytkermaa
1 dl maitoa
Pinnalle
n. 1 dl Pirkka vadelmahilloa
Kuorrutus
1 dl kevytkermaa
200 g Fazer Sininen cashewsuklaata
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi vuorotellen kerman ja maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (30 x 40 cm) Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
3. Anna pohjan jäähtyä. Levitä päälle ohut kerros vadelmahilloa.
4. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Levitä kuorrute kakkupohjalle. Leikkaa paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti