Tein kylään viemisiksi mangohyydykekakun johon laitoin pihlajanmarjoja ja lehtiä.
Alle suklaalastuja ettei marsipaani sula niin helposti.
Tällä osallistun samalla nami-hiiren tyllalle syyslomaa-kisaan
Tässä resepti lyhykäisyydessään:
HYYDYTETTÄVÄ MANGO-TUOREJUUSTOKAKKU
Pohja
1 dl kananmunia
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2,5 dl mangososetta
0,5 dl vettä
5 kpl liivatelehtiä
2,5 dl vispikermaa vaahdotettuna
Pintahyytelö
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
1 dl mangososetta
Valmista pohja. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu kaakaojauhe. Paista n Ø 24 cm:n irtopohjavuoassa. Vuoan pohjalle leivinpaperi. Paista pohja 220 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Voitele Ø 24 cm:n irtopohjavuoan reunat ruokaöljyllä.
Valmista täyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja mangosose. Sekoita joukkoon kylmässä vedessä liotetut (5 min.) ja kuumaan veteen liuotetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi seos kermavaahdon joukkoon.
Laita mango-juustotäyte kakkurenkaaseen pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Pidä kakkua pakastimessa, kunnes täyte on kohmeinen. Näin täyte ei sula kakkua hyytelöidessä.
Valmista pintahyytelö. Kiehauta vesi ja sekoita veden joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon mangosose.
Anna hyytelön jäähtyä hieman ja kaada se hyytyneen kakun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia, kunnes pintahyytelö on hyytynyt täysin.
Irrota vuoka kakun ympäriltä varovasti ja koristele kakku haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti